Televizyonu Kapatmanız İçin 10 Neden


televizyonu-kapa-televizyona-bakma

Televizyonsuz hayatı hayal edebiliyor musunuz?Hayal gücünü zayıflatan televizyon ne yazık ki çoğu insanın hayatının bir parçasına dönmüş.Hayatının büyük bir kısmını televizyon karşısında geçiren insanlar hayattan koptuklarını anlamaz olmuşlar.Daha da beteri hayatı televizyona bakarak öğrenmeye çalışan büyük bir topluluk var.Her ne kadar TV dizileri hayatı ele alarak çekilse bile hayatı yalnızca hayata bakarak öğrenebiliriz.
Televizyon İzlemenin 10 zararı :1.Televizyon zamanınızı ve enerjinizi çalar.Sanki hiç ölmeyeceksiniz gibi televizyon karşında zaman öldürüyorsunuz.Ve gerçek olmayan kurmaca senaryoların duygularınızı sömürmesine izin veriyorsunuz.Gerçek olmayan diziler için ağlayıp üzülüyor ve gerçek hayatta duygusuz bireylere dönüşüyoruz.
2.Televizyon hayal gücünü kısıtlar ve zamanla hayal kurma becerinizi kaybedersiniz.
Saniyede 25 resim karesinin geçtiği televizyon ekranında olaylar öyle hızlı olur ki hayal etmeye fırsatınız olmaz.Özellile büyük hayal gücüne sahip çocukların televizyon izlememesini tavsiye ederiz.
3.Çok fazla televizyon izleyenlerin zamanla düşünme kabiliyeti zayıflar ve düşüncesiz bir birey ortaya çıkar.Bunu çevrenizde fazla televizyon karşısında oturanları gözlemleyerek de test edebilirsiniz.Bu tür insanlar genelde sorgulama,anlama kabiliyetleri zayıf olan ya da hiç olmayan insanlardır.
4.Televizyon sizi başarısız yapar.Televizyon izlemeyenlerin hayatta televizyon izleyenlerle mukayesede daha başarılı olduğu kanıtlanmıştır.Başarılı insanlar emeğini ve zamanını hedeflerine yöneldir.Zaten büyük amaçları olan insanların televizyon izlemeye boş vakti bile olmaz.
5.Televizyon hafızayı zayıflatır.Televizyon karşısında uzun süre zaman öldüren kişiler sadece izlediği için beyin pasif kalır.Gereksiz çöp bilgiyle kirlenen beyinde zamanla hafıza zayiflar.Eğer sizin de hafızanız zayıflamışsa bunun nedenlerinden biri televizyon olabilir.
6.Uzun süre televizyon seyredenler sınavlarda daha başarısız olur.Düşünme ve hatırlama kabiliyetleri zayıfladığı için öğrenme kabiliyeti da zayıflar.Sınava bir kaç gün kalmış televizyon karşısında değil doğada zaman geçirmeniz daha iyi olur.
7.Televizyon çocukların manevi gelişimini engeller.Çocuklar hayata bakarak ögrenir ve gelişirler.Gözlerini açtığı ilk günden televizyona bakmaları onların kişisel gelişimine engel olur ve gelecekte iletişim kabiliyetleri zayiflayabilir.Bunun yerine geceleri ve sabahları çocuklara masal anlatmak,onlarla birlikte oynamak ve gezmek,küçük sorunlara birlikte çözmek zekalarını besler.
8.Yaratıcılığı öldürür!Televizyon karşısında gün boyu kilitlenen ve düşünme kabiliyeleti körelmiş insanların yaratıcı olmalarını bekleyemezsin.Toplumda en yararlı kişiler olan yaratıcı insanlar televizyon karşısında zaman geçireceğine kendi gelişimine zaman ayırır.
9.Televizyon reklamları sizi eksik ve zayıf hissettirir.Bu reklamlar size ihtiyacınızı olmayan bir şeye ihtiyacınız varmış gibi gösterir.Gereksiz ihtiyaçlar edinen insanlar bunları ödemediği takdirde kendilerini eksik ve zayıf hisseder."
10.Televizyon sizi aldatır!Boşuna 'yalan kutusu' demiyorlar.Televizyon mazlumu zalim,zalimi mazlum gibi gösterebilir.Medyanın yalanlarına uymamak ve yalancıların toruna düşmemek için televizyonu kapatın!

Yorumlar