Neden el sıkışırız?El sıkışma geleneğinin tarihi

El sıkışma geleneği
Aslında bir birinden farklı el sıkışma çeşitleri ve bu çeşitlerin de farklı anlamları vardır. Ama günümüzde el sıkışma geleneği toplum tarafından sevgi ve saygı alameti olarak kabul edilir.
El sıkışma alışkanlığının tarihi ve anlamı
Bir çeşit beden dili olan el sıkışmanın tarihi çok eski çağlara dayanır.İlk zamanlar el sıkışma farklı anlam taşımaktaydı.
Eski zamanlarda kişiler  korktukları insanlarla,düşmanlarıyla karşılaşırken el sıkışırlardı.Bu dönemde bir çok insan bıçak,sapan,balta ve b. yaralayıcı ve öldürücü aletleri üzerlerinde taşırlardı.El sıkışmada asıl amaç karşıdaki tehlikeli insanın bu silahlardan kollarında saklamadığından emin olmaktı.Eski çağlarda bir çok insan silahları sağ elleriyle kullandıkları için el sıkışmada sağ elle yapılıyordu.
El sıkışma zamanı tarafların ellerini karşılıklı sallaması ise,kollarda saklana bilecek silahların düşerek ortaya çıkması için yapılıyordu.
Silahları erkekler gezdirdikleri için çok eski çağlarda el sıkışma erkekler arasında daha yaygındı.

Göründüğü gibi insanlar eski zamanlardan karşındaki kişinin güvenilir ve tehlikesiz biri olduğunu öğrenmek için karşılıklı el sıkışırlardı.Bu alışkanlık zamanla ilerleyerek günümüze kadar gelmiş ve tüm toplum tarafından gündelik yapılan bir geleneğe dönüşmüştür.

______________________________________

Bu yazı özgün bir yazıdır ve bi-dusun.blogspot.com  blog sitesi tarafından yazılmıştır.Telif haklarını ihlal etmemek için bu yazıyı kullanırken  site kaynağını gösterin.




Yorumlar

Yorum Gönder