Cep telefonlarının sağlığa zararları

cep telefonlarinin zarari-teknolojinin zararlari
İşık hızıyla gelişen teknoloji ürünler adeta hayatımızın bir parçasına dönüştü.Her ne kadar teknoloji ürünler hayatımızı kolaylaştırsa da, bu ürünlerden fazla kullanıldığında insan sağlığına büyük zararlar vere bilir.Teknoloji ürünleri zararlı olduğunu bir çok insan biliyor ola bilir.Ama çoğu insan bu ürünlerin sağlığa ne gibi bir yan etkisi olduğunu ve bu durumda ne yapacağını bilmiyor.Çoğumuz bu yan etkileri göze almadan yalnız teknoloji ürünlerin piyasaya çıkacağı günü ve yeni özelliklerini düşünüyoruz.
Cep telefonlarının insan vicuduna zararları
Yapılan araştırmalarda cep telefon ve bilgisayardan yayılan mikrodalga radyasyonların  beyin hücrelerini öldürdüyü bilimsel olarak kanıtlandı.Kulağınıza koyarak telefonla konuşurken, radyasyonun beyne yan etkisi daha fazla oluyor.
Radyasyon yayan cep telefonu,tablet ve bilgisayarların tümör,kanser,üreme bozuklukları,beyin hasarları ve b. hastalıkları tetiklediği araştırma yapan bir çok uzman tarafından bilimsel olarak kanıtlanmıştır.En çok kullanılan teknoloji ürün olan cep telefonlarını her zaman yanımızda gezdirdiğimiz için sağlığımızı daha fazla olumsuz etkiliyor.Uzun süre ve devamlı kullanılan cep telefonunun insan sağlığına olumsuz etkileri:
-baş ağrısı
-hafıza zayıflıması
-kulak çınlaması
-uykusuzluk sorunu
-kan hücrelerinin azalması
-bağışıklık sisiteminin zayıflaması
-erkeklerde testis sorunları
-kanser hastalıkları(cilt,göğüs ve b)
-yüksek tansiyon
Bunlar sadece bilinen zararların bir kısmı.
Cep telefonlarının olumsuz etkilerinden nasıl kurtula biliriz?
Uzmanların cep telefonlarının olumsuz etkilerini azaltmak için tavsiyeleri:
-telefonu yalnız önemli durumlarda kullanmaya özen gösterin.
-wifi bağlantısını kullanmıyorsanız kapatın
-gereksiz durumlarda telefonuzu uçuş moduna alın.(toplantı,uçuş yolculuğu)Bu radyasyonun etkisini azaltacaktır.
-yatmada önce telefonu kapatın ve kendinizden uzak bir yere koyun
-telefonları asla  pantolonların ön cebinde ve göğüsde taşımayın.Bunun yerine pantolonların arka cebinde ve ya çantada taşımanız önerilir.
Kendinizi düşünmüyorsanız geleceğimiz olan çocuklarınızı düşünün.Çünki çocuklar cep telefonlarından gelen radyasyona yetişkinlere göre 10 kat daha çok maruz kalıyor.Gelecek hasta nesil kapıda bekliyor...
Yazar:Sebuhi Kuluzade

Yorumlar

Yorum Gönder