Sanal Dünya Savaşı- Youtuber'lar Savaşı

Sanal Dünya'da savaş söz konusu olunca
akla ilk hackerlar tarafından yapılan siber saldırılar gele bilir.Ama bu sanal savaşa son yıllar webmaster(site sahibleri) ve youtuber'lar da dahil oldu.
Peki Sanal Dünya Savaşı derken neyi kastediyorum?
Bu sanal savaş aslında Bilgi Savaşı'dır.Hackerların asıl amacı da zaten bilgileri çalmak(kişisel bilgiler,devlet sırrı ve b.)  ve bilgileri gerekirse yok etmektir.
Bilgi Savaşının Bilgi Çağının(İnformation Age) yaranması ile başladığını söyleye biliriz.
Bilgi savaşlarının büyük bir kısmı sanal dünyanın bir parçası olan Google'da gerçekleşiyor.Hem site sahipleri,hem de youtuber'lar Google aramalarında ilk sıralar uğrunda savaşıyorlar.Hatta bazı siteler rakip siteleri geriye düşüre bilmek için ellerinden geleni yapıyor.(mesela,siteye virüs yollamakla)
Sanal dünyamızda bilgi hırsızları,yalancılar ve yalan bilgiler durmadan çoğalıyor.
Youtuber'lar Savaşı
Bilgi Savaşları son dönemler Youtuber'lar arasında yaygınlaşmakta...Bu  savaşların asıl amacı daha çok hit kazanmaktır.Bir çok youtuber için daha çok hit daha çok para demektir.
Çoğu youtuber daha çok para için clickbait yaparak,yani içeriğe uygun olmayan başlık ve görselleri(özellikle cinsel ve şiddet) kullanarak  izleyenleri kandırıyor.Clickbait hakkında daha fazla bilgiyi buradan ala bilirsiz.
Youtuber'lar yalnız Youtube'da savaşmıyorlar.Bu savaşları facebook,twitter ve b. sosyal ağlarda göre bilirsiz.
Youtuber Savaşlarının asıl özelliklerinden biri bilgi hırsızlığının yapılmasıdır.Ama bu youtuber'lar asla  başkasının emeğini çalarak bilgi hırsızlığı yaptıklarını kabul etmezler ve size küfürle cevap vere bilirler.Başkasının içeriğini çalarak izleyicilere kendi içeriği gibi sunarlar ve asla kaynak göstermezler.Bu tür youtuber'lar bilginin ne kadar doğru olduğunu hiç umursamazlar ve yalnız 2 şey hakkında düşünürler:hit ve para
İşin garip tarafı ise değersiz  bilgiler paylaşan,bilgi hırsızlığı yapan,clicbait kullanan bu tür gereksiz youtube kanallarının büyük izleyici kitlesine sahip olması ve destek görmesidir.
Aksine asıl amacı insanlara değerli ve doğru bilgi veren,özgün videolar yapan,izleyiciyi kandırmayan ve onu düşünen youtuber'ların yeterince destek görmemesi ve emeğinin karşılığını ala bilmemesidir.
III Dünya savaşı belki de sanal dünyada siber saldırılarla yapılacaktır?Ve ya robotlarla?Kim bilir?
---------------------------------
Bu yazı tamamen özgün bir yazıdır ve
bi-düşün.blogspot.com sitesine aittir.İçeriği kullanmak istiyorsanız telif haklarını ihlal etmemek için kaynak gösterin.

Yorumlar

Yorum Gönder